Hade inte tänkt berätta om mina stapplande steg

Nu skriver jag igen. Det är den 1 januari 2021. Om jag ska skriva varje dag finns det få dagar som är bättre att börja på. Jag börjar idag och sedan fortsätter jag. En dag i taget. Det är inte lätt att skriva en bok. Jag vet det. En del av mig tror att jag kan göra det. Samtidigt säger jag till mig själv att det inte går. Tror det var Seth Godin som sa att kan man skriva en mening så kan man skriva ett stycke. Och kan man skriva ett stycke så kan man skriva en sida. Och en sida till. Om man gör det om och om igen så blir det till slut en bok. 

Det behöver inte ens vara bra det jag skriver. Om jag skriver så blir det något. Det går att utveckla till någonting bättre. Ingen är bra i början. Ingen. Jag behöver inte vara bra. Jag behöver bara börja och inte sluta. Amatörer får skrivkramp, proffs dyker upp. Det tar tid att bli ett proffs. Samtidigt så är jag gärna en amatör. Som vill bli bättre. Att skriva är det enda sättet. Det går inte att bli bättre på att skriva utan att skriva. Det går inte att få bättre kondition utan att anstränga sig. Det är stört omöjligt. Jag är inte dum. Jag förstår detta. Jag kan detta. Grunderna. Det går att börja med saker och sedan fortsätta. 

Ovanstående skrev jag den 1 januari 2021. Hade inte tänkt berätta om mina stapplande steg att skriva varje dag. Men eftersom jag startar en community för att jag tror att vi kan bli bättre på att hjälpa varandra inser jag att det vore egoistiskt att låta bli. Om du tänkt tanken att du vill göra någonting annorlunda i morgon eller i framtiden, så kan jag kanske hjälpa dig. Eller så är det någon annan i People Do^ som gör att du vågar/orkar/vill försöka. Jag vill egentligen bara lyfta på locket och säga att jag vet hur svårt det är att börja. Tro mig, jag är inofficiell europamästare i att vilja, men inte göra någonting. Eller jag var det. Ibland tycker jag fortfarande att det svåraste som finns är att börja och ibland är det svåra att orka hålla i. Allt detta är normalt och precis som det ska vara. Nästan alla säger att de vill utvecklas, ganska få gillar den jobbiga delen. Kom ihåg det när du tror att du är är lat eller känner att du saknar driv.   

Ska inte skriva en uppsats igen (läs den första om du inte dog när du försökte i förrgår). 

I morgon hade jag tänkt smygöppna communityn kl 11:00. Om du vill så gör vi det tillsammans. Om inte får du en ny chans på tisdag kl 07:59. Jag har ingen aning om vad som händer efter det, men har vi tur kanske vi ses någon gång under året

Om du fortfarande inte fattar någonting, vill jag ändå önska dig ett gott slut och ett gott nytt. 

Jonas
People Do^ 
Sign up. Show up. Help people.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *